Karnov investerer millionbeløb i Ante

Vi kan med stolthed afsløre, at Danmarks største juridiske informationsvirksomhed, Karnov Group, investerer et millionbeløb i Ante.

Vores mission er at udvikle AI-baserede løsninger til juridisk research, og denne investering skal bruges til at udvide teamet i København og udvikle nye søgeredskaber til jurister, så de kan håndtere og finde svar i den voksende mængde af juridisk data. Samtidigt er dette også første spadestik i et større fælles samarbejde mellem Ante og Karnov.

Med Karnovs investering, samt den viden og erfaring virksomheden har i den juridiske informationsbranche, vil vi kunne udvikle løsninger der både respekterer juristers eksisterende behov og samtidig udnytter den skala-effekt man opnår med Machine Learning teknologi.

Vi tror på, at det i den nærmeste fremtid ikke længere vil være tilstrækkeligt at konkurrere udelukkende på adgang til juridisk data, men at der bliver stillet større krav til at udvinde og skabe merværdi fra det tilgængelige data. Med Karnov har vi fundet en fælles interesse i at realisere denne vision.

Ante specialiserer sig i at udvikle AI-baserede søgeværktøjer til jurister, primært til at søge i retspraksis. Ved hjælp af Machine Learning og tekstprocesserings-teknologier udvinder vi metadata fra ustruktureret tekst og kategoriserer sager, stort set uden menneskelig indgriben. Det muliggør en anden skala end man er vant til med traditionelle, håndholdte processer.

Når det etablerede og det nye mødes

Karnov Groups CEO, Flemming Breinholt, ser også meget frem til samarbejdet:

“Vi er meget spændte på denne investering og det fremtidige samarbejde med Ante. Deres teknologiske platform komplementerer Karnovs forretning på en måde som vil tillade os i fællesskab at udvikle og markedsføre høj-kvalitets løsninger til markedet for juridisk information. Vi er især spændte på mulighederne som samarbejdet med Ante bringer i at forbedre områder indenfor søgning og automatiseret metadata-annotering, som gør at vi løbende kan forbedre brugeroplevelsen.”

Et kæmpe influx af afgørelser

I 2021 forventes den nye offentlige domsdatabase at blive lanceret, hvilket betyder at et meget stort antal afgørelser vil blive frit tilgængeligt online. Det kommer til at medføre en kæmpe vækst i mængden af offentlig tilgængeligt retspraksis, som er en grundsten i vores retssamfund. En søgeplatform der gør det muligt at find frem til den rette sag blandt hundredetusindevis af afgørelser bliver alfa-omega for de juridiske eksperter, og dét er det Antes platform muliggør.

Vi vil i øvrigt gerne sige mange tak til Synch Advokatfirma for at bistå med rådgivning omkring investeringen.

Theis Rasmussen

CEO & Co-Founder

Cand. jur.